מתכון

“ספגטי” סלק עם גורגונזולה

רצועות דקיקות של סלק קראנצ’י חלוט במהירות ומתובל בגבינה עזת טעם, היוצרת ניגוד מענג למתיקות הטבעית של הירק

18,011 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

בעיני המנה הזו היא הרבה מעבר לסלט וכל כוחה בחיתוך ה”ספגטי”. אם יש לכם מנדולינה עם ראש מתאים — מצוין; אם לא — אפשר לרכוש מכשיר ייעודי. הוא ישמש אתכם לעוד משימות יצירתיות במטבח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת כבדה ורחבה על להבה בינונית, יוצקים 1/3 כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים רצועות סלק ומבשלים 3 דקות.

2

מוסיפים סוכר, יין וחמאה ומערבבים עד שהחמאה נטמעת. מסירים מהכיריים.

3

מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים גורגונזולה מעל ומגישים.