מתכון

ספירלות תאנים ותמרים

עוגיות מבצק חמצמץ בזכות גבינת השמנת ומלית ים תיכונית מבושמת

3,861 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
ספירלות תאנים ותמרים. צילום: אסנת בן דב
ספירלות תאנים ותמרים. צילום: אסנת בן דב

המראה מרשים, אבל מצריך מעט טרחה. הבצק חמצמץ משהו (בזכות גבינת השמנת), המלית ים תיכונית מבושמת. הכינו תה עם נענע.

למה דווקא חמאה? מרגרינה עדיפה במובנים רבים: היא זולה, ניטרלית מבחינת הכשרות ומפיקה עוגיות בעלות חיי מדף ארוכים ופריכות מוכחת, גם בתנאי אחסון קשים. ואף על פי כן, אנחנו מעדיפים חמאה אמיתית, כי היא פשוט ה-ר-ב-ה יותר טעימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לבצק:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מרסקים תאנים, תמרים, מים ו-2 כפות סוכר בקערה של מעבד מזון. טוחנים עד שנוצרת מחית חלקה.

מכינים את הבצק

2

מנפים קמח ואת שאר החומרים היבשים לקערה.

3

מקציפים חמאה, גבינה ו-1/2 כוס סוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים חלמון, וכשהוא נבלע, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד שנוצר בצק.

4

מוציאים את הבצק מהקערה ומשטחים אותו. מניחים בשקית ושמים לשעה במקרר.

5

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 50/30 ס"מ ובעובי של 1/2 ס"מ על משטח עם נייר אפייה מקומח היטב.

6

מורחים את ממרח התמרים והתאנים על הבצק המרודד באופן שווה (בעדינות, שהבצק לא ייקרע). מגלגלים את הבצק כמו רולדה (נעזרים בנייר האפייה, אם צריך), עד שנוצר גליל. מניחים את הגליל במקרר עטוף בניר האפייה למשך כ-4 שעות לפחות, או עד שמתייצב ונוח לחיתוך. אפשר לשמור בהקפאה עד לאפייה.

7

מחממים תנור ל-160 מעלות.

8

מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, ומסדרים את העוגיות בתבניות במרחק של 2 ס"מ זו מזו. אופים כ-13 דקות או עד שזהובות. מוציאים ומקררים.

רוצים עוגיות מושלמות על בסיס יומיומי? הכינו את הבצק מראש, הקפיאו, ובכל פעם שיתחשק, תוציאו מהמקפיא עוגיות בודדות ישר לתנור החם. החיים שלכם יהיו מתוקים תמיד – בחלל הבית יעמוד ניחוח נפלא, ממש כמו בקונדיטוריה.