מתכון

ספריבס חזיר בתערובת קייג’ן

ספריבס של מתן אברהמס מצופה בתערובת תבלינים קייג’נית (אפשר לקנות, אבל שווה להכין לפחות פעם אחת בבית)

3,456 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הכירו את הבריין (brine), חברן הטוב ביותר של הספריבס. פירוש המילה הוא “מי כבישה” או “מי מלח”, וכאן הכוונה לטכניקה שבה משרים את הנתח בתמיסת מלח וסוכר, כדי להעשיר את טעמו ולעזור לו לשמור על עסיסיות לאחר שעות ארוכות של צלייה יבשה. שימו לב: מתחילים את ההכנה יממה מראש, והנתח מבלה על הגריל כ-5 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתמיסה (בריין):

לתערובת קייג'ן

אופן ההכנה

24 שעות מראש מכינים את הבריין ומשרים את הבשר:

1

מערבבים את כל התבלינים לקייג'ן ושומרים בכלי סגור במקום חשוך וקריר או בקירור (או משתמשים בתערובת מוכנה).

2

מערבבים את החומרים במחבת על להבה בינונית עד שהמלח והסוכר מתמוססים. מצננים לגמרי. משרים את הנתח בתמיסה הקרה למשך 10 שעות לפחות ואפשר עד יממה בקירור. אם הנתח צף, מניחים עליו צלחת כבדה, שתשקיע אותו לגמרי.

לילה לפני מצפים את הנתח בתבלינים

3

מוציאים את הנתח מהתמיסה ומייבשים אותו היטב.

4

קולים את תערובת הקייג’ן במחבת דקה-שתיים על להבה נמוכה ומצפים בה את הנתח מכל הכיוונים. חשוב שהתבלינים יידבקו לנתח. אפשר למרוח במעט שמן או לתת לנתח לעמוד בטמפ’ החדר 30 דקות ו”להזיע” לפני הציפוי. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך הלילה.

צולים:

5

מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני הצלייה. צורבים על גריל לוהט כ-5 דקות מכל צד עד השחרת התבלינים.

6

מעבירים לאזור פחות חם של הגריל, ואם יש אפשרות — מרימים את הרשת כך שתהיה במרחק של 1/2 מטר ממקור החום. הופכים מדי פעם. צולים כ-5 שעות עד שהנתח רך מאוד וכמעט מתפרק מהעצם.