מתכון

סקלופיני פרגית ברוטב לימונה של מל ומישל

סטייק פרגיות עסיסי, הנאפה בתנור יחד עם מוצרלה שנמסה ומבעבעת בחום לצד רוטב לימון חמאתי ומשגע

6,515 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
צילום I דניאל לילה
צילום I דניאל לילה

ההשראה למנה היא Saltimbocca – אסקלופ עגל עם פרוסות פרושוטו ומרווה. את מקום העגל תופס כאן סטייק פרגיות עסיסי, וכל העסק נאפה בתנור יחד עם מוצרלה שנמסה ומבעבעת בחום. רוטב לימון מאזן את טעמיה הדשנים של המנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב לימונה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הסקלופיני: 

2

 מניחים את נתחי הבשר בין שתי שכבות ניילון נצמד ומשטחים בעזרת פטיש לשניצלים בעובי 1/2 ס"מ.

3

מחממים מחבת כבדה עם שמן וחמאה. מתבלים את השניצלים במלח ופלפל ומקמחים היטב. מנערים את עודפי הקמח.

4

מטגנים 2 דקות מכל צד להזהבה יפה.

5

מעבירים את הנתחים המטוגנים לתבנית. מסדרים על כל נתח 2 פרוסות פרושוטו ומפזרים עלי מרווה ומוצרלה.

6

אופים 6-5 דקות עד שהגבינה נמסה.

בינתיים מכינים רוטב לימונה:

7

שמים בסיר קטן את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה-שתיים תוך ערבוב עד שהחמאה נטמעת ומתקבל רוטב אחיד.

מגישים:

8

מסדרים נתחי פרגיות בצלחות הגשה ויוצקים על כל אחד 2 כפות רוטב.

חלל קטן ואינטימי, שולחנות מחופים מפות לבנות – אם אתם מחפשים לוקיישן לארוחה רומנטית, הגעתם למקום הנכון. "מל ומישל" היא אי איטלקי קטן בלב תל אביב. השפים ניר היימן וירון לסרי מגישים תפריט איטלקי קלאסי, אך עם זאת מעודכן ויצירתי.