מתכון

עגבניות ממולאות באורז

עגבניות הן ירק מושלם למילוי כי הן נשארות יפות, טעימות ועסיסיות גם אחרי האפייה

50,944 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עגבניות ממולאות באורז. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עגבניות ממולאות באורז. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בחרו בעגבניות בשלות, אך מוצקות ובעלות גודל אחיד, כדי שזמן הבישול יהיה זהה. את המתכון למדתי משרה, הדודה היוונייה של אבא שלי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

למלית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את העגבניות למילוי:

2

מסירים את הכיפות של העגבניות ושומרים אותן לאפייה. מרוקנים את תוכן העגבניות בעזרת כפית.

מכינים את הרוטב:

3

קוצצים גס את תוכן העגבניות ומעבירים לתבנית בעלת דפנות בגובה 6 ס"מ.

4

מוסיפים בצל, שמן זית וסוכר. מתבלים באורגנו, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים את המלית, ממלאים ואופים:

5

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים צנוברים ומטגנים עוד כדקה תוך כדי בחישה.

6

יוצקים מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.

7

מנמיכים את הלהבה ומבשלים 8-6 דקות ללא כיסוי עד שהמים נספגים באורז. מוסיפים עשבי תיבול ומערבבים. מצננים מעט.

8

ממלאים כל עגבנייה בתערובת האורז כמעט עד למעלה ומכסים בכיפת העגבנייה. מניחים את הממולאים בתבנית עם הרוטב.

9

אופים בתנור החם כ-40 דקות ללא כיסוי עד שהעגבניות זהובות ורכות. מגישים חם עם צזיקי.

גיוון: מחליפים את האורז בכוס גריסים שבושלו במים רותחים (כמו פסטה) לדרגת אל-דנטה. מוסיפים את שאר חומרי המלית לגריסים המבושלים.