מתכון

עגבניות ממולאות בעשבי תיבול, זיתים וצנוברים

למי שאוהב ממולאים אך מתקשה עם ריקון קישואים וסלקים, מומלץ לעבור להכנת עבור לעגבניות ממולאות

9,263 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
עגבניות ממולאות בעשבי תיבול, זיתים וצנוברים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
עגבניות ממולאות בעשבי תיבול, זיתים וצנוברים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

למלית:

אופן ההכנה

1

חותכים את כיפות העגבניות ושומרים אותן בצד. מרוקנים את העגבניות וזורקים את תכולתן.

2

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים צנוברים ומזהיבים קלות. מוסיפים פתיתים, מטגנים שניות אחדות וממשיכים בבישול לפי הוראות היצרן.

3

מוסיפים לפתיתים המבושלים זיתים, עשבי תיבול, שום, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

5

ממלאים כל עגבנייה ב-2 כפות מלית, מניחים מעל את מכסה העגבנייה, ומסדרים בצפיפות בתבנית חסינת חום עם מעט מים.

6

אופים כ-40 דקות, עד שהעגבניות רכות וקליפתן מתקמטת. זורים מעל פטרוזיליה ומגישים.