מתכון

עוגה בחושה עם לימון וריקוטה

כמו עוגת לימון קלאסית, רק עם תוספת גבינה שמעשירה את המרקם

35,303 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגה בחושה עם לימון וריקוטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה גון אסיף
עוגה בחושה עם לימון וריקוטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה גון אסיף

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

משמנים תבנית ב-20 גרם חמאה מומסת ומפזרים 3-2 כפות סוכר על התחתית והדפנות.

3

מקציפים את יתרת החמאה והסוכר לקרם אוורירי. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה, עד שהן נבלעות. מוסיפים ריקוטה, שמנת, מיץ וקליפת לימון ומערבלים לתערובת אחידה. מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ומערבלים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.

4

אופים כ-50 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים. שומרים מכוסה כדי למנוע ייבוש.