מתכון

עוגיות חמאת בוטנים ממולאות בקרם שוקולד לבן

העוגיות טעימות גם בלי המלית הנפלאה, ואם מכינים מראש - כדאי לשמור בנפרד

4,856 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
עוגיות חמאת בוטנים ממולאות. צילום: דן לב
עוגיות חמאת בוטנים ממולאות. צילום: דן לב

אל תוותרו על המלח! הוא מעצים את טעמם של הבוטנים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם חמאה ושוקולד לבן:

אופן ההכנה

מכינים את העוגיות:

1

מערבלים חמאת בוטנים עם חמאה ושני מיני סוכר במיקסר עם וו גיטרה 3 דקות לקבלת קרם יציב. מוסיפים ביצה ומערבלים לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים דקה-שתיים עד שמתקבלת תערובת עם פירורים גדולים, שכמעט מתגבשים לכדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה במקרר.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מגלגלים מהבצק כ-50 כדורים בגודל של אגוז (15 גרם כל אחד למדייקים) ומשטחים בעזרת מזלג.

4

אופים כ-12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות ומצננים.

מכינים את הקרם:

5

מרתיחים שמנת ויוצקים על השוקולד. מחכים דקה-שתיים ומערבבים למרקם חלק. מקררים לפחות שעתיים.

6

מעבירים את תערובת השוקולד הקרה למיקסר, מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומקציפים 5 דקות לקרם אוורירי. מעבירים לשקית זילוף.

ממלאים ומגישים:

7

מזלפים קרם בצורת שבלול (מהמרכז לשוליים) על חצי מכמות העוגיות ומצמידים עוגייה שנייה לכל אחד בלחיצה קלה.

8

שומרים במקרר בקופסה אטומה.

גיוון:

עוגיות חמאת בוטנים ממולאות בנוטלה: במקום להכין קרם שוקולד לבן מורחים בין העוגיות ממרח נוטלה.