מתכון

עוגיות מנאז'-א-טרואה

להכנת 30 עוגיות משתמשים ב-1.3 ק”ג שוקולד, כלומר יותר מ-40 גרם שוקולד בכל עוגיה!

6,773 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגיות מנאז'-א-טרואה
עוגיות מנאז'-א-טרואה

את ההשראה למתכון קיבלתי מספרה של דידי וילסון Bake it to the Limit.
אלה הם עיגולים מתוקים, שמגדירים מחדש את עוגיות הצ’וקולט-צ’יפ הפופולריות. יש כאן המון שוקולד בשלושה צבעים עם קצת בצק (שוקולד) מסביב. להכנת 30 עוגיות (גדולות מאוד אבל שטוחות) זהירות, זה ממכר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק שוקולד:

למלית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה (אם יש יותר תבניות, זה יילך הרבה יותר מהר).

3

ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מערבבים היטב.

4

מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה - בערך 5 דקות.

5

מקפלים את תערובת השוקולד המומס לתוך תערובת הביצים.

6

מנפים את החומרים היבשים לקערה (זה חשוב כדי לערבב ולאוורר אותם).

7

מקפלים אותם לתוך הבלילה רק עד לאיחוד ולא יותר.

8

מקפלים לתוך התערובת 3/4 מכמות המלית (שומרים 1/4 לקישוט). התערובת המתקבלת נוזלית למדי, וזה בסדר.

9

יוצרים את העוגיות בעזרת כף גלידה או כוסית מידה בנפח של 1/4 כוס: יוצקים כמות שווה של תערובת על גבי נייר האפיה ומשאירים מרווחים של 7-6 ס”מ בין ה”שלוליות”, כי הן מתפשטות. את קוביות השוקולד הנותרות מפזרים על פני העוגיות, כך שייראו כאילו הן מתפוצצות מרוב שוקולד.

10

אופים כרבע שעה בלבד. היזהרו מאפיית יתר! צריך להוציא את העוגיות מיד כשהקצוות מאבדים ברק והופכים להיות מוצקים למגע, בעוד המרכז עדיין רך מאוד. אם אין לכם יותר משתי תבניות, שמרו את התערובת הנותרת במקרר בזמן האפיה של המחזור הראשון. חשוב לצנן היטב את התבניות לפני אפיית המחזור השני, כי הנחת התערובת על תבנית חמה תפיק עוגיות דקות מדי. מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי בלי לגעת בהן (כשהן חמות הן נוטות להתפרק בקלות). מסירים אותן מהנייר בעזרת מרית רחבה ומאחסנים בכלי שטוח, עם נייר אפיה שיפריד בין השכבות.

11

שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. העוגיות נשמרות במשך יומיים-שלושה, אבל אל תדאגו — הן יחוסלו הרבה קודם.