מתכון

עוגיות סלייס חמאה וחמוציות

עוגיות חמאה עם תוספת נפלאה של חמוציות שבאות נפלא לצד כוס תה או כחלק ממארז משלוח מנות ביתי

4,389 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגיות סלייס חמאה וחמוציות. צילום: אסנת בן דב
עוגיות סלייס חמאה וחמוציות. צילום: אסנת בן דב

זה הבסיס הכי קלאסי לעוגיות חמאה: סוכר, חמאה וקמח ביחס של 1:2:3. כאן עם תוספת נפלאה של חמוציות, ששוברת את הקו הנקי של העוגייה, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המראה. גם העיצוב פשוט: יוצרים גליל ופורסים לעוגיות.
שימו לב שהעוגיות זקוקות לשעתיים התייצבות במקרר. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקציפים חמאה עם אבקת סוכר, עד שמתקבל מרקם בהיר ואוורירי.

2

מנפים קמח עם מלח, ומוסיפים לתערובת החמאה יחד עם חמוציות. מערבבים עד שהחומרים מתחילים להתחבר לפירורי בצק. מפסיקים לערבב (יש להיזהר מעיבוד יתר), ומניחים את התערובת במקרר ל-10 דקות.

3

מוציאים את פירורי הבצק מהמקרר, ומעבירים למשטח מקומח. מחברים את הפירורים לבצק בתנועות לישה, ומגלגלים לגליל או שניים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הגלילים על תבנית עם נייר אפייה, ומניחים במקרר לשעתיים.

4

מחממים תנור ל-170 מעלות.

5

מוציאים את הגלילים מהמקרר, מניחים על קרש חיתוך, ופורסים בסכין חדה לעוגיות בעובי חצי סנטימטר.

6

מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה במרחק של 2 ס"מ זו מזו. אופים כ15-10- דקות, או עד שזהוב בהיר. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.