זה הבסיס הכי קלאסי לעוגיות חמאה: סוכר, חמאה וקמח ביחס של 1:2:3. כאן עם תוספת נפלאה של חמוציות, ששוברת את הקו הנקי של העוגייה, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת המראה. גם העיצוב פשוט: יוצרים גליל ופורסים לעוגיות.
שימו לב שהעוגיות זקוקות לשעתיים התייצבות במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מקציפים חמאה עם אבקת סוכר, עד שמתקבל מרקם בהיר ואוורירי.
2
מנפים קמח עם מלח, ומוסיפים לתערובת החמאה יחד עם חמוציות. מערבבים עד שהחומרים מתחילים להתחבר לפירורי בצק. מפסיקים לערבב (יש להיזהר מעיבוד יתר), ומניחים את התערובת במקרר ל-10 דקות.
3
מוציאים את פירורי הבצק מהמקרר, ומעבירים למשטח מקומח. מחברים את הפירורים לבצק בתנועות לישה, ומגלגלים לגליל או שניים בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הגלילים על תבנית עם נייר אפייה, ומניחים במקרר לשעתיים.
4
מחממים תנור ל-170 מעלות.
5
מוציאים את הגלילים מהמקרר, מניחים על קרש חיתוך, ופורסים בסכין חדה לעוגיות בעובי חצי סנטימטר.
6
מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה במרחק של 2 ס"מ זו מזו. אופים כ15-10- דקות, או עד שזהוב בהיר. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.