פעם אמא שלי הכינה אותן רק משומשום ואגוזי מלך, אך עם הזמן היא הוסיפה עוד אגוזים וגם קורנפלקס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משמנים תבנית בגודל 30x20 ס”מ ומערבבים בקערה את כל סוגי האגוזים ושומשום.
2
מחממים סיר בעל תחתית עבה ומפזרים בו סוכר בשכבה אחידה. כשהסוכר מקבל גוון מייפל בהיר מערבבים בזהירות בכף עץ. כשהקרמל הופך ענברי מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים. מוסיפים את תערובת האגוזים ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי בקרמל. מסירים מהכיריים.
3
מוסיפים קורנפלקס, מערבבים ויוצקים בזהירות לתבנית. משטחים את פני משטח האגוזים המקורמלים שבתבנית בעזרת לקקן. מצננים חצי שעה וחותכים את משטח העוגה לריבועים בגודל 3 ס”מ בעזרת סכין משוננת.
4
העוגיות נשמרות עד חודש במקפיא ועד שבוע במקרר בקופסה אטומה, כשיריעת ניילון מפרידה בין שכבה לשכבה.