מתכון

עוגיות שוקולד ענקיות

מכורי השוקולד אוהבים את העוגייה שלהם גדולה וחומה. מתכון שמתאים גם לחגיגות יום הולדת

6,961 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגיות שוקולד ענקיות. צילום: אסנת בן דב
עוגיות שוקולד ענקיות. צילום: אסנת בן דב

נגיסה ראשונה בעוגיית חמאה, שזה עתה יצאה מהתנור, היא חוויה חד-פעמית. אפשר להוסיף למרקם המוכר חמוציות, חמאת בוטנים, שוקולד, לימון, תאנים ותמרים. כאן בגרסת יומולדת לילדים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מנפים קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח לקערה.

2

מקציפים חמאה וסוכר בקערה נפרדת, עד שהתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת.

3

מערבבים בזהירות את החומרים היבשים לתוך תערובת החמאה, מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים עד שהתערובת הומוגנית. לא לערבב יותר מדי.

4

מחלקים את תערובת העוגיות ל-8 כדורים בגודל קלמנטינה (כ-100 גרם). מניחים על תבנית עם ניר אפייה ברווחים של כ-8 ס"מ בין כדור לכדור (העוגיות מתרחבות מאוד באפייה), ומעבירים למקרר למשך כחצי שעה.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות.

6

אופים את העוגיות כ-15 דקות, או עד שהן מתייצבות מעט אבל עדיין די רכות. מוציאים ומניחים להתקרר ולהתקשות.