מתכון

עוגיות שוקו-תפוז מושלגות

את המראה המיוחד שלהן מקבלות העוגיות

דצמבר 2015
עוגיות שוקו-תפוז מושלגות. צילום: מיכל רביבו
עוגיות שוקו-תפוז מושלגות. צילום: מיכל רביבו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה.

2

מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

3

מוסיפים קליפת תפוז וליקר לתערובת הביצים.

4

מנפים יחד קמח ואבקת אפיה.

5

מקפלים לתוך תערובת הביצים את השוקולד המומס, מוסיפים את תערובת הקמח ושקדים טחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי.

6

מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה.

7

מחממים תנור ל-190 מעלות.

8

בעזרת כפית יוצרים מהבצק עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ (כדי להקל על התהליך, טובלים את הכפית מדי פעם בכוס מלאה מים רותחים).

9

והנה הטריק: מגלגלים את העיגולים בסוכר, ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת סוכר. העוגיות צריכות להיות מצופות היטב באבקת הסוכר.

10

מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לוחצים עליהם מעט כדי שלא יתגלגלו בתבנית, ואופים 10-15 דקות (היזהרו מאפיית יתר - העוגיות עדיין רכות מאוד בתום האפיה, אך הן יתקשו מחוץ לתנור). במהלך האפיה העוגיות יתנפחו וייווצרו בהן שבילים של שוקולד תחת מעטה השלג של אבקת הסוכר.

לא אוהבים טעם תפוז? החליפו את הליקר ואת קליפת התפוז המגוררת בכל ליקר אחר שאתם אוהבים: שקדים (אמרטו), אייריש קרים, אגוזים (פרנג'ליקו), קפה (קלואה) או שוקולד. אפשר גם להחליף את השקדים הטחונים באגוזי לוז או מלך, קלויים וטחונים.