עוגיות נוטפות בריאות, נהדרות ליד התה (או הקפה, למי שמתעקש). לחמוציות מיובשות סגולות בריאותיות זהות לאלה של הטריות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-175 מעלות.
2
מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים תמצית וניל, חלב וביצה, עד שהם נבלעים בתערובת.
3
מנפים יחד את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח, ומקפלים לתערובת החמאה בעדינות. מוסיפים שיבולת שועל וחמוציות מיובשות ומערבבים היטב.
4
מרטיבים מעט את הידיים, וצרים עיגולים בקוטר 4 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 7 ס”מ ומשטחים.
5
אופים 12-8 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע חום בהיר. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.
טיפ: מפוררים שתי עוגיות מעל יוגורט ביו, מוסיפים קוביות פירות טריים, ומקבלים ארוחת בוקר משביעה, טעימה ובריאה.