מתכון

עוגיות שיבולת שועל וחמוציות מיובשות

עוגיות נוטפות בריאות, נהדרות ליד התה או הקפה

22,716 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגיות שיבולת שועל וחמוציות מיובשות. שי-לי ליפא
עוגיות שיבולת שועל וחמוציות מיובשות. שי-לי ליפא

עוגיות נוטפות בריאות, נהדרות ליד התה (או הקפה, למי שמתעקש). לחמוציות מיובשות סגולות בריאותיות זהות לאלה של הטריות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות.

2

מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים תמצית וניל, חלב וביצה, עד שהם נבלעים בתערובת.

3

מנפים יחד את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח, ומקפלים לתערובת החמאה בעדינות. מוסיפים שיבולת שועל וחמוציות מיובשות ומערבבים היטב.

4

מרטיבים מעט את הידיים, וצרים עיגולים בקוטר 4 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים של 7 ס”מ ומשטחים.

5

אופים 12-8 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע חום בהיר. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

גיוון: אפשר להמיר את החמוציות בפירות יבשים אחרים (משמשים, תאנים, תמרים ועוד) קצוצים גס באותה כמות.
טיפ: מפוררים שתי עוגיות מעל יוגורט ביו, מוסיפים קוביות פירות טריים, ומקבלים ארוחת בוקר משביעה, טעימה ובריאה.