מתכון

עוגת אורז קלאסית

המרקם שלה מזכיר קצת את הסוטלאץ’ התורכי, היא מאוד אלכוהולית ועשירה בניחוחות שקדים והדרים

7,775 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
עוגת אורז קלאסית. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף
עוגת אורז קלאסית. צילום: אילן נחום | סגנון: טליה אסיף

עוגה אופיינית לבולוניה, בירת מחוז אמיליה-רומנה, אלכוהולית ועשירה בניחוחות שקדים והדרים. באיטליה יש עשרות תהלוכות דתיות בשנה, וחלקן נקשרות למאכלים ייחודיים. העוגה הזאת אופיינית לבולוניה (בירת המחוז) והיא נאכלת מייד בתום ה-Degli Addobbi – צעדה המוקדשת לגופו ודמו של ישו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון התבנית:

אופן ההכנה

1

שמים בסיר חלב, סוכר, מלח וקליפת לימון ומביאים לרתיחה.

2

מוסיפים אורז, מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים ללהבה הכי נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים עד שהאורז סופח אליו את הנוזלים ומתקבלת מעיין דייסה בגוון שנהב. במהלך הבישול מערבבים מדי פעם, כדי למנוע מהאורז להידבק לתחתית הסיר.

3

מורידים מהכיריים, מסירים את המכסה ומצננים כ-20 דקות.

4

מחממים תנור ל-170 מעלות.

5

מוסיפים לאורז קליפות הדרים, רום, שקדים גרוסים וחמאה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.

6

משמנים תבנית במעט שמן ומפזרים פירורי לחם. יוצקים את תערובת האורז לתבנית ומשטחים אותה.

7

אופים כשעה עד שפני העוגה מזהיבים והיא יציבה למגע.

8

מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה מחוררים את פניה בעזרת מזלג. יוצקים אמרטו ומצננים.

גיוון: לגרסה נטולת גלוטן וכשרה לפסח, לוותר על פירורי הלחם.