מתכון

עוגת בננה-סילאן

השילוב בין בננה לסילאן תמרים הוא הכי ישראלי

1,060 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת בננה-סילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
עוגת בננה-סילאן. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לביסקוויט שוקולד:

למוס שוקולד לבן וסילאן:

לשוקולד מריר ובננות:

לציפוי גנאש מריר:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מכינים ביסקוויט שוקולד

2

מערבבים אבקת שקדים עם חמאה, ואבקת סוכר. מוסיפים בהדרגה חלמונים וביצים ומערבבים.

3

מקציפים חלבונים, וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים סוכר בהדרגה.

4

מנפים יחד אבקת קקאו וקמח.

5

ממיסים חמאה ושוקולד מריר בסיר קטן על אש נמוכה. מקררים.

6

מוסיפים מעט מקצף הביצים לתערובת החמאה והשוקולד, ומערבבים לקבלת מרקם חלק ואוורירי. מערבבים את הקצף עם תערובת הקקאו והקמח, תערובת השקדים והביצים. מוסיפים את הקצף שנותר ומערבבים בעזרת לקקן בתנועת קיפול.

7

יוצקים ל-3 רינגים בעובי 1 ס”מ ואופים 12 דקות. לחילופין, אפשר לצקת לתבנית תנור ולקרוץ ממנה את העיגולים.

מכינים מוס שוקולד לבן וסילאן

8

מקציפים ביצים במהירות בינונית, עד שהמסה תפוחה ובהירה.

9

ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל (זהירות שלא ישרף). מערבבים.

10

מוסיפים לקציפת הביצים שוקולד מומס וסילאן ומערבבים. מקררים.

11

מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד.

מרכיבים את השלב הראשון בעוגה

12

: מניחים ביסקוויט שוקולד בתוך רינג 22. מורחים שכבת מוס לבן וסילאן ומניחים ביסקוויט שוקולד נוסף. מורחים שכבה נוספת של מוס סילאן. מיישרים בעזרת פלטה ומניחים ביסקוויט שוקולד שלישי. מקפיאים כ-24 שעות.

מכינים תערובת שוקולד מריר ובננות

13

ממיסים שוקולד על ביין מארי. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים בננות ומערבבים.

14

מקציפים שמנת עם סוכר ומקפלים לתערובת השוקולד והבננות.

מרכיבים את השלב השני בעוגה

15

מחלצים את מוס הסילאן מהרינג ומניחים במרכז רינג 26. יוצקים את מוס הבננות מעל ומסביב לעוגת הסילאן כך שיכסה אותה. מחזירים להקפאה ל-5 שעות לפחות.

מצפים

16

מביאים שמנת לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים את העוגה.