עוגת הבננה הקלאסית מקבלת כאן טוויסט בריא וטעים: קמח כוסמין ותמרים. היא יוצאת עסיסית ולא מתוקה מדי ומתאימה לא רק לשומרי משקל אלא גם לשומרי כשרות ולרגישים ללקטוז.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתערובת האגוזים:
לשימון התבנית:
אופן ההכנה
1
מערבבים אגוזי מלך עם קינמון וסוכר.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בשמן קוקוס.
3
מועכים בננות בקערה בעזרת כף עץ. מוסיפים רסק תפוחים, תמרים, ביצה, שמן קוקוס, סוכר, וניל, מלח וקינמון ומערבבים.
4
מוסיפים סודה לשתייה וקמח ומערבבים בעדינות רק עד לאיחוד החומרים.
5
מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים את תערובת האגוזים.
6
אופים 50-45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים עליו.
7
שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 6 ימים.