מתכון

עוגת בריוש במלית ריקוטה פְרֵסְקה

בצק שמרים אוורירי ועשיר עם מלית גבינה רעננה

46,637 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת בריוש במלית ריקוטה פְרֵסְקה. צילום: מחלבות גד
עוגת בריוש במלית ריקוטה פְרֵסְקה. צילום: מחלבות גד

בצק שמרים אוורירי ועשיר עם מלית גבינה רעננה. משתלם להכין אותו יום לפני ולתת לבצק מנוחה של 12-8 שעות במשך הלילה: הבצק יתפח נהדר. ריקוטה פְרֵסְקה מצטיינת במרקם קרמי וטעם מעודן, והיא מצטיינת בבישול ואפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית ריקוטה:

לציפוי:

לפיזור:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה כמה שניות. מוסיפים ביצה, חלמון, וחלב ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך לילה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים גבינת ריקוטה עם שאר החומרים בקערה לתערובת חלקה.

מרכיבים ואופים:

3

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן בגודל 10*50 ס”מ ועובי 5 מ״מ. מורחים את המלית על הבצק בשכבה אחידה, מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ומקפלים לשניים. מגלגלים לצורת בורג ומסדרים את העוגה בתבנית משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה.

4

מכסים את העוגה ומתפיחים כשעה בסביבה חמימה להכפלת הנפח.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות.

6

מורחים את הבריוש בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.

7

אופים כ-30-25 דקות עד שהבריוש זהוב ואפוי. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.