בצק שמרים אוורירי ועשיר עם מלית גבינה רעננה. משתלם להכין אותו יום לפני ולתת לבצק מנוחה של 12-8 שעות במשך הלילה: הבצק יתפח נהדר. ריקוטה פְרֵסְקה מצטיינת במרקם קרמי וטעם מעודן, והיא מצטיינת בבישול ואפייה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית ריקוטה:
לציפוי:
לפיזור:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה כמה שניות. מוסיפים ביצה, חלמון, וחלב ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך לילה.
מכינים את המלית:
2
מערבבים גבינת ריקוטה עם שאר החומרים בקערה לתערובת חלקה.
מרכיבים ואופים:
3
מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן בגודל 10*50 ס”מ ועובי 5 מ״מ. מורחים את המלית על הבצק בשכבה אחידה, מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ומקפלים לשניים. מגלגלים לצורת בורג ומסדרים את העוגה בתבנית משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה.
4
מכסים את העוגה ומתפיחים כשעה בסביבה חמימה להכפלת הנפח.
5
מחממים תנור ל-170 מעלות.
6
מורחים את הבריוש בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
7
אופים כ-30-25 דקות עד שהבריוש זהוב ואפוי. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.