גיוון: לגרסה דיאטטית יותר אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינה לבנה 5%, ואת השמנת החמוצה בשמנת חמוצה 9%.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
לריבת תפוזונים (קומקווט):
אופן ההכנה
מכינים את הריבה:
1
מחממים סוכר ומים בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מוסיפים תפוזים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות על להבה בינונית ללא כיסוי, עד שהנוזל מסמיך ומצטמצם לחצי. מסירים מהאש ומעבירים לכלי אטום. שומרים מחוץ למקרר עד שבועיים.
2
מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.
מכינים את בסיס העוגה:
3
מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים. שומרים במקפיא.
בינתיים מכינים את המלית:
4
מערבבים ביצים, גבינה, שמנת, סוכר וליקר בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים ריבה וקליפה מגוררת ומערבבים. יוצקים על הבסיס.
אופים:
5
אופים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
6
מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.