מתכון

עוגת גבינה אפויה עם תפוזים

גבינה והדרים – איזה שילוב רענן וחגיגי! הוספתי למלית ריבת תפוזים וקריצה אלכוהולית וציפיתי בריבת תפוזונים

4,024 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגת גבינה אפויה עם תפוזים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
עוגת גבינה אפויה עם תפוזים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

גיוון: לגרסה דיאטטית יותר אפשר להחליף את הגבינה הלבנה בגבינה לבנה 5%, ואת השמנת החמוצה בשמנת חמוצה 9%.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לריבת תפוזונים (קומקווט):

אופן ההכנה

מכינים את הריבה:

1

מחממים סוכר ומים בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מוסיפים תפוזים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות על להבה בינונית ללא כיסוי, עד שהנוזל מסמיך ומצטמצם לחצי. מסירים מהאש ומעבירים לכלי אטום. שומרים מחוץ למקרר עד שבועיים.

2

מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים.

מכינים את בסיס העוגה:

3

מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשוליים ומהדקים. שומרים במקפיא.

בינתיים מכינים את המלית:

4

מערבבים ביצים, גבינה, שמנת, סוכר וליקר בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים קורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים ריבה וקליפה מגוררת ומערבבים. יוצקים על הבסיס.

אופים:

5

אופים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.

6

מצננים היטב, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.