מתכון

עוגת גבינה של מסעדת דא דא ודא

עוגת הגבינה הכי קרמית וקלה שפגשנו. למרות תועפות של גבינת השמנת שיש בה היא לא כבדה או דחוסה מדי

7,930 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
צלם: דניאל לילה
צלם: דניאל לילה

הקונדיטורית גלי פרידמן מדגישה שחשוב מאוד לצנן את העוגה שעה בתנור — כמו הרבה עוגות גבינה מסוגה היא עולה גבוה מאוד בזמן האפייה ואחר כך צונחת. צינון הדרגתי מאפשר לה לאבד גובה בצורה אחידה ובלי שקעים ושברים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מערבלים גבינת שמנת, סוכר ווניל במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה ביצים עד שהן נטמעות. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ומערבלים עד שהוא נטמע. יוצקים את הבלילה לתבנית.

3

אופים 15 דקות להזהבה, מורידים את הטמפ’ ל-160 מעלות ואופים עוד 60 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליה ומעט רכה במרכז.

4

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור למשך שעה להתייצבות. שומרים עד 5 ימים במקרר.