מתכון

עוגת דבש סינדרלה

עוגה עגולה פשוטה ויבשושית, שבמטה קסם הופכת להכי-הכי חגיגית, עסיסית וטעימה שיש

1,720 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת דבש סינדרלה. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
עוגת דבש סינדרלה. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

עוגה עגולה פשוטה ויבשושית, שבמטה קסם הופכת להכי-הכי חגיגית, עסיסית וטעימה שיש.
מכינים במיוחד את עוגת הדבש, כי בדרך כלל לא מוכרים אותן עגולות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את העוגה:

1

פורסים מהעוגה לרוחבה בסיס בעובי 1 ס”מ ומניחים בצד. מרוקנים את פנים העוגה שנותרה בעזרת מזלג, כך שיישארו דפנות ותחתית בעובי 11/2 ס”מ למילוי. שמים את הפירורים שמוציאים בקערה.

2

מערבבים מים עם סוכר וליקר. מרטיבים בהם את הדפנות והתחתית של העוגה שרוקנו בעזרת מברשת.

מכינים את המלית:

3

מרתיחים חלב, מוסיפים שוקולד לבן, מחכים 3-2 דקות ומערבבים למרקם חלק. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, סמיכה אך עדיין נוזלית. מצננים לטמפ’ החדר.

4

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה, ומאחדים עם תערובת השוקולד בתנועות עטיפה. מעבירים רבע מכמות קרם השוקולד לכלי נפרד לקישוט ושומרים במקרר.

5

מוסיפים לתערובת השוקולד שנותרה מחצית מכמות הפירורים שרוקנו מהעוגה. מוסיפים גם שוקולד מריר קצוץ ואגוזים ומערבבים.

מרכיבים ומגישים:

6

יוצקים את התערובת לתוך העוגה המרוקנת ומחליקים לשכבה אחידה. מניחים על הקרם את פרוסת העוגה ששמרנו, ומרטיבים בעזרת מברשת עם מי הסוכר והליקר הנותרים. מצפים ומקשטים עם רבע כמות הקרם ששמרנו. מקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה.