העוגה קלה להכנה וטעמה מצוין. קחו בחשבון שהעוגה האפויה צריכה לנוח ו”להבשיל” שבעה ימים עד האכילה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות.
2
מערבבים בקערה קמח, סוכר וקינמון. יוצרים גומה ומוסיפים דבש, שמן וביצים. מערבבים לבלילה חלקה במטרפה ידנית או במיקסר.
3
ממיסים אבקת קפה נמס בכוס מים רותחים. מוסיפים אבקת סודה לשתיה. מוסיפים את תערובת הקפה לבלילה. מוסיפים צימוקים ואגוזי מלך ומערבבים בעדינות.
4
מחלקים את התערובת ל-3 תבניות משומנות ואופים כ-45 דקות, עד שפני העוגה שחומים וקיסם המוכנס לתוכה יוצא יבש.
5
מקררים את העוגות היטב. עוטפים אותן היטב ברדיד אלומיניום ומניחים במקום קריר ויבש, אבל לא במקרר, להבשלה.