מתכון

עוגת הפתעות

הוספתי שברי אגוזים ושוקולד מריר קצוץ, קציפת ביצים אפויה ומתוקה ומעל הכל פיזרתי שכבה של פירורי בצק פריך

14,035 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת הפתעות. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
עוגת הפתעות. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר

בצק פריך עם ריבה ופירורי ריבה זה קלאסיקה אוסטרו-הונגרית שכולם מכירים. כאן הוספתי שברי אגוזים ושוקולד מריר קצוץ, קציפת ביצים אפויה ומתוקה ומעל הכל פיזרתי שכבה של פירורי בצק פריך. בכל ביס מתגלה עולם שלם של מרקמים וטעמים שונים. ההפתעה הגדולה היא שהעוגה ממש פשוטה להכנה וגם לא צריך לשמור אותה במקרר, כך שאפשר לקחת אותה בקלות לטיולים ארוכים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית ולציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.

2

מעבדים את חומרי הבצק במעבד מזון לבצק אחיד. עוטפים רבע מכמות הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר. מרדדים את היתר לעלה בגודל התבנית ומרפדים בו את תחתית התבנית.

ממלאים, מצפים ואופים:

3

מורחים ריבה על הבצק ומפזרים עליה מחצית מכמות האגוזים והשוקולד.

4

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה. מקפלים את אבקת הפודינג לתוך הקצף. מורחים את הקצף על פני העוגה ומפזרים את יתרת השוקולד והאגוזים.

5

מגררים על פומפייה גסה את הבצק ששמרנו במקרר ומפזרים על העוגה.

6

אופים כ-30 דקות עד שפני העוגה מזהיבים.