מתכון

עוגת ואפל חלבה שוקולד

מתקבלת עוגת שוקולד-חלבה נוסטלגית, שגם הילדים יאהבו

28,600 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת ואפל חלבה שוקולד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת ואפל חלבה שוקולד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

עם העוגה הזו קניתי את ליבו של האיש היקר שלי, ומאז, כדי להזכיר לו מדוע התאהב בי, אני מכינה אותה בכל שנה ליום הנישואין שלנו. בזכות השימוש בוואפלים מוכנים ההכנה נמשכת פחות מ-10 דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

1

מבשלים חלבה, קקאו, סוכר ומים בסיר בינוני על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.

2

מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מצננים לטמפ’ החדר.

3

מרכיבים את העוגה ומקפיאים: מניחים ואפל אחד על רשת שתחתיה תבנית או צלחת, יוצקים כ-3 כפות גדושות מהתערובת ומורחים באופן שווה. מניחים מעל ואפל נוסף, יוצקים כ-3 כפות ומורחים. חוזרים על הפעולה עם שאר הוואפלים והמלית. מצפים גם את שולי העוגה.

4

מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות להתייצבות. אח”כ מעבירים למקרר ושומרים מכוסה עד 4 ימים. אפשר גם לשמור במקפיא ולהגיש קפוא.