לתבנית פרח או קוגלהוף מסיליקון בקוטר 24 ס"מ.
אפשר לשחק עם תוספות התיבול: להחליף את אגוזי המלך בפקאן או בלוז, להמיר את הסילאן במייפל או בדבש, לתבל בכף חוואיג' לקפה וכדומה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-175 מעלות.משמנים היטב את התבנית.
2
מערבלים ביצים עם סילאן וסוכר במיקסר כ-5 דקות, או עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים יוגורט, טחינה ושמן ומערבבים לתערובת אחידה.
3
מערבבים 2 סוגי קמח ואבקת אפייה הקערה נפרדת. מוסיפים לתערובת הטחינה ומערבבים, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
4
מערבבים את חומרי הציפוי בקערית.
5
מפזרים את חומרי הציפוי על בסיס התבנית המשומנת והדפנות ויוצקים את התערובת.
6
אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים הופכים את העוגה לצלחת הגשה ושומרים מכוסה מחוץ למקרר כ-3 ימים או שבוע במקרר.