מתכון

עוגת מוס שוקולד-דבש

קרין גורן מגישה עוגה שמככבת בכל אירוע וכוללת שוקולד ושמנת מתוקה, וגם חלמונים, שמקציפים עם דבש רותח

14,868 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת מוס שוקולד-דבש. צילום: דניאל לילה
עוגת מוס שוקולד-דבש. צילום: דניאל לילה

עוגת מוס שוקולד-דבש של קרין גורן לראש השנה – העוגה מבוססת על מוס מהיר הכנה, עשיר ובעל מרקם המזכיר מרשמלו. הוא מכיל שוקולד ושמנת מתוקה, וגם חלמונים. ההקצפה עם דבש רותח מוסיפה טעם ומתיקות, וגם מחסל את הבקטריות. מכינים ב-10 דקות, ויוצקים מיד על תחתית מהירה ללא אפייה – שוקולדית אף היא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתחתית:

למוס שוקולד-דבש:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את התחתית:

1

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל, ומערבבים פנימה פצפוצי אורז, עד שהם מצופים היטב.

2

מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה, ומפרדים את הדפנות בשקף עוגה. מהדקים בעזרת כף את התערבות לתחתית, ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המוס.

מכינים את המוס:

3

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ושומרים במקרר.

4

מקציפים חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך דקה.

5

במקביל מרתיחים דבש בסיר קטן. יוצקים את הדבש הרותח תוך כדי הקצפה בזרם דק לחלמונים וממשיכים להקציף, עד שהתערובת בהירה ותפוחה והקערה קרה למגע.

6

ממיסים שוקולד במיקרוגל. מערבבים לקצף החלמונים את השוקולד המומס (ועדיין חם). התערובת תהפוך סמיכה וקשה לערבוב, וזה בסדר. טורפים פנימה שליש מהקצפת יחד עם הליקר. מקפלים לתערובת בעדינות את יתרת הקצפת.

מרכיבים, מקשטים ומגישים:

7

יוצקים את המוס על הבסיס ומקפיאים 3-4 שעות לפחות, עד להתייצבות. מחלצים מהתבנית, מסירים את השקף ומעבירים למקרר לשעה שעתיים להפשרה.

8

סמוך להגשה מניחים שבלונה של פרח על העוגה ומפזרים קקאו. מסירים את השבלונה בעדינות.

גיוון: במקום פצפוצי אורז אפשר להשתמש בקורנפלקס שבורים