רענן, חמצמץ, קרמי ועם זאת קליל — יוגורט הוא הפרטנר המושלם שלכם לבישול בעונה החמה. אביבית פריאל ממסעדת "אוזריה" מכינה עוגה קיצית עם יוגורט שנשמרת נפלא גם מחוץ למקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לזיגוג:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התבנית.
מכינים את העוגה
2
מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-5-4 דקות לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות. מוסיפים יוגורט ותרכיז לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.
3
מוסיפים קמח וסולת ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית.
4
אופים 45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים. מצננים 15 דקות והופכים לצלחת הגשה.
מזגגים
5
מערבבים היטב את כל החומרים ויוצקים על העוגה בצורה חופשית. שומרים עד 3 ימים בטמפ' החדר.