מתכון

עוגת סולת עם יוגורט לימון וזיגוג יוגורט

החיבור בין סולת ויוגורט מפיק עוגה רכה ולחה, שנשמרת נפלא 4-3 ימים מחוץ למקרר. שילוב היוגורט בזיגוג מוסיף רעננות

4,006 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת סולת עם יוגורט לימון וזיגוג יוגורט. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת סולת עם יוגורט לימון וזיגוג יוגורט. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

רענן, חמצמץ, קרמי ועם זאת קליל — יוגורט הוא הפרטנר המושלם שלכם לבישול בעונה החמה. אביבית פריאל ממסעדת "אוזריה" מכינה עוגה קיצית עם יוגורט שנשמרת נפלא גם מחוץ למקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התבנית.

מכינים את העוגה

2

מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-5-4 דקות לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות. מוסיפים יוגורט ותרכיז לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.

3

מוסיפים קמח וסולת ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית.

4

אופים 45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים. מצננים 15 דקות והופכים לצלחת הגשה.

מזגגים

5

מערבבים היטב את כל החומרים ויוצקים על העוגה בצורה חופשית. שומרים עד 3 ימים בטמפ' החדר.