מתכון

עוגת פררו רושה

כל ביס מגלה שכבה נימוחה של בראוניז, מעליה שכבה קראנצ’ית ומעל כל זה מוס שוקולד עשיר וגנאש

30,001 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת פררו רושה. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוגת פררו רושה. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

גלית נבון: "אבא שלי מאוד אוהב פררו רושה. בכל שנה אני מכינה לו עוגה ליום ההולדת, והשנה החלטתי להפתיע אותו עם עוגה בהשראת החטיף האהוב עליו. התוצאה: הרבה שוקולד! כל ביס מגלה שכבה נימוחה של בראוניז, מעליה שכבה קראנצ’ית ומעל כל זה מוס שוקולד עשיר וגנאש."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס בראוניז:

לשכבת קראנץ’:

למוס שוקולד:

לגנאש:

לעיטור:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.

2

מכינים בראוניז: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. מוסיפים סוכר, ביצים וקמח ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית.

3

אופים כ-10 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח. מצננים. אם רוצים, אפשר לרפד את דפנות התבנית בשקף לעוגות לאחר הצינון.

4

מכינים את שכבת הקראנץ’: ממיסים שוקולד חלב על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים גליליות מרוסקות ונוטלה ומערבבים היטב.

5

משטחים את התערובת על תחתית הבראוניז, אך מקפידים להשאיר שוליים של כ-1 ס”מ מכל הצדדים כדי ששכבת הקראנץ’ תהיה נסתרת. מעבירים למקרר להתייצבות.

6

מכינים מוס שוקולד: ממיסים יחד שוקולד ומיכל אחד של שמנת מתוקה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים. מוסיפים ליקר ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים.

7

מפזרים ג’לטין על פני המים, מחכים שיספוג מעט מים ויתרכך, ואז ממיסים בזהירות במיקרוגל בפעימות של 10 שניות בלי להביא לרתיחה. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.

8

מקציפים את מיכל השמנת המתוקה הנותר לקצפת רכה ומקפלים לתערובת השוקולד לקבלת בלילה אחידה.

9

יוצקים את המוס על שכבת הקראנץ’ ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.

10

מכינים גנאש: ממיסים יחד שוקולד ושמנת במיקרוגל, מערבבים ומוסיפים סירופ תירס. מצננים מעט ויוצקים על פני העוגה בעודה בתבנית. מעבירים למקרר להתייצבות.

11

סמוך להגשה: מחלצים מהתבנית, מסירים את השקף אם השתמשנו בו ומקשטים בחצאי פררו רושה. להעצמת הרושם מעטרים במעט אבקת זהב אכילה (להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה).

גיוון: את ממרח הנוטלה אפשר להחליף בממרח נוגט.