עוגת קפה הוא השם הכללי לעוגות בחושות, שמהוות את השידוך המושלם לכוס קפה. העוגה קלה להכנה ומתקבלת רכה ועסיסית. שימו מים לקפה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות.
2
מעבדים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת אחת ומעבדים, עד שהן נבלעות בתערובת.
3
מנפים קמח עם אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
4
טורפים שמנת חמוצה וקפה בקערית נפרדת.
5
מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ותערובת השמנת ב-3 פעמים. מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים.
6
יוצקים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים).