מתכון

עוגת קפה ואגוזים

בעוגה הזו הקפה כבר בפנים. הוא מעניק לה צבע כהה ומגרה וניחוח נהדר ומשתלב יופי עם תוספת אגוזי המלך

7,931 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת קפה ואגוזים. צילום: דניאל לילה
עוגת קפה ואגוזים. צילום: דניאל לילה

עוגת קפה הוא השם הכללי לעוגות בחושות, שמהוות את השידוך המושלם לכוס קפה. העוגה קלה להכנה ומתקבלת רכה ועסיסית. שימו מים לקפה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

מעבדים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת אחת ומעבדים, עד שהן נבלעות בתערובת.

3

מנפים קמח עם אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.

4

טורפים שמנת חמוצה וקפה בקערית נפרדת.

5

מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ותערובת השמנת ב-3 פעמים. מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים.

6

יוצקים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים).