מתכון

עוגת רוגלעך בראוניז

ברי סייג מחביא מלית של בראוניז בתוך רוגלעך ויוצר מעוגות השמרים האהובות מאפים נועזים וטעימים למתקדמים

15,011 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת רוגלעך בראוניז. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוגת רוגלעך בראוניז. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

יש לכם אומץ לפרק מיתולוגיות ולהרכיבן מחדש? 

לא רק המלית כאן יוצאת דופן – העוגה מורכבת מהמון רוגלעך שמסודרים בצפיפות בתבנית. את התוצאה הסופית אין צורך לחתוך בסכין – אפשר פשוט לתלוש פרוסות מדויקות.


החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לבראוניז:

לסירופ סוכר:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים את כל החומרים למעט המלח והחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ולשים עוד דקה. מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-5 דקות נוספות עד שהחמאה נטמעת ומתקבל בצק חלק ואחיד.

2

מכסים את הקערה ומעבירים למקרר ל-4 שעות או למשך הלילה.

מכינים בראוניז:

3

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית בגודל 20 ס”מ בנייר אפייה.

4

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או מעל קערת בן מארי.

5

טורפים ביצה, חלמון וסוכר, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים קמח וברנדי ומערבבים להיטמעות. יוצקים לתבנית.

6

אופים כ-15-12 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים.

מכינים סירופ סוכר:

7

מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהכיריים ומצננים.

מכינים רוגלעך, מרכיבים ומתפיחים:

8

מחלצים את הבראוניז מהתבנית ומסירים את נייר האפייה.

9

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20×40 ס”מ ועובי 1 ס”מ. מניחים את משטח הבראוניז על מחצית מהבצק וסוגרים את החלק השני של הבצק מעל משטח הבראוניז לקבלת סנדוויץ’.

10

מרדדים את ה”סנדוויץ’” של הבצק והבראוניז למלבן דק בעובי 3-2 מ”מ. חותכים את המלבן לרצועות בגובה 8 ס”מ ובעזרת גלגלת פיצה יוצרים מכל רצועה משולשים שבסיסם בגודל 4 ס”מ. מגלגלים את המשולשים לרוגלעך מהודקים.

11

מסדרים שכבה של רוגלעך בתבנית משומנת מבחוץ פנימה בצורה צפופה. מסדרים שורה שנייה פנימה לתוך התבנית, כך שמחצית מהרוגלעך עולים על השורה החיצונית. ממשיכים כך עד שהתבנית מלאה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

אופים ומברישים בסירופ:

12

מחממים תנור ל-170 מעלות.

13

טורפים ביצה, חלמון ומלח ומברישים את העוגה.

14

אופים כ-30 דקות עד שהעוגה יציבה ואפויה גם בפנים.

15

מברישים את העוגה החמה בסירופ המצונן ומצננים לפני ההגשה.

16

שומרים את העוגה עטופה עד יומיים בטמפ’ החדר או מקפיאים ומחממים בתנור חם.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים מוכן.