מתכון

עוגת ריקוטה לימון

כאשר משלבים גבינה טובה עם בצק מתרחש קסם טעים במיוחד

30,833 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת ריקוטה לימון. סגנון: עמית פרבר | צילום: דניאל לילה
עוגת ריקוטה לימון. סגנון: עמית פרבר | צילום: דניאל לילה
  • סיר פלא בקוטר 18 ס”מ או לתבנית אינגליש קייק באורך 25 ס”מ
  • 50 דקות
  • קל
  • כשר
  • עוגות

לריקוטה יש טעם מעודן ונפלא, שעלול ללכת לאיבוד כשמשדכים אותה עם שותפים דומיננטיים מדי. לכן בחרתי לשלב אותה בעוגה בחושה שנותנת לה את מרכז הבמה. התוצאה היא עוגה זהובה, רכה ולחה עם טעמי גבינה עשירים וארומת לימון עדינה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון התבנית:

לעוגה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים היטב תבנית בחמאה רכה ומפזרים שקדים פרוסים (הם יידבקו לחמאה).

2

שמים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 5 דקות לקרם אחיד. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות בקרם. כשהמסה אחידה מוסיפים לסירוגין קמח תופח, שמנת מתוקה וריקוטה (שליש כמות בכל פעם) ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מיץ וקליפת לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.

3

יוצקים את התערובת לתבנית.

4

אופים 40-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא מעט לח. מצננים את העוגה לחלוטין ומחלצים מהתבנית.