רבים נרתעים מהשילוב בין השוקולד המתוק לגבינה החמצמצה. כאן השתמשנו בריקוטה, שטעמה ניטרלי ונטול חמיצות, ולכן החיבור שלה עם השוקולד מוצלח והרמוני במיוחד. ציפוי הקצפת מלביש את העוגה בשמלה לבנה חגיגית, אבל אפשר גם לוותר עליה. שימו לב שהיא זקוקה למספר שעות התייצבות לפני ההגשה.
לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.
2
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה.
3
מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קצף מעט תפוח ובהיר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
4
מוסיפים ריקוטה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים אבקת קקאו ומקפלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
5
אופים כ-35 דקות עד ששולי העוגה יציבים ומרכזה נשאר מעט רוטט (העוגה קצת מתבקעת, וזה בסדר). מכבים את התנור ומשאירים את העוגה 30 דקות בתנור הכבוי. מוציאים ומצננים היטב.
6
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.
לפני ההגשה:
7
מניחים על פני העוגה תלוליות קצפת ומפדרים באבקת קקאו.