מתכון

עוגת שוקולד-אניס ותבלינים

עוגת שוקולד לחה ועשירה מאד, עם טעם חזק של אניס

5,360 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
עוגת שוקולד-אניס ותבלינים
עוגת שוקולד-אניס ותבלינים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את העוגה

1

: מחממים תנור ל- 140 מעלות.

2

ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה.

3

מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד יחד עם חלב ועראק. מערבבים פנימה קינמון, ציפורן וג'ינג'ר מסוכר.

4

יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים, ליצירת סביבה עשירה באדים. אופים 45-50 דקות, עד ששולי העוגה סדוקים מעט והעוגה עדיין רוטטת מעט במכרזה. מצננים.

מכינים את הזיגוג

5

: מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים עראק ומערבבים. מצננים מעט. מצפים את העוגה הקרה.

מגישים

6

: פורסים את העוגה לריבועים, מקשטים בתבלינים, כגון כוכבי אניס, ו.

גיוונים:

  • לגרסה מעודנת: מחליפים את העראק בליקר אניסי, כגון פרנו.
  • לגרסה חמה ומתובלת: לפני שמקשטים בתבלינים, מחממים כל מנה במיקרוגל כ-25 שניות.