מתכון

עוגת שוקולד ואגוזים בציפוי פקאנים מלוחים

בזכות התפוחים שמגררים פנימה העוגה יוצאת עסיסית להפליא והפקאנים המלוחים המצפים את העוגה נותנים טוויסט מתוחכם

28,751 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
עוגת שוקולד ואגוזים בציפוי פקאנים מלוחים. צילום: shutterstock
עוגת שוקולד ואגוזים בציפוי פקאנים מלוחים. צילום: shutterstock

את פירורי הלחם אפשר להחליף בקמח מצה ולהכשיר את העוגה לפסח.

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעיטור

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.

2

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים כוס (כ-200 גרם) מתערובת השוקולד בצד.

3

מוסיפים חלמונים ליתרת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים אגוזים, פירורי לחם, אבקת אפייה ותפוחים ומערבבים היטב.

4

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק אך לא יבש. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד ויוצקים לתבנית.

5

אופים 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

6

מצננים 10 דקות, יוצקים על העוגה את השוקולד המומס ששמרנו ומחליקים בעזרת מרית. אם השוקולד התקשה, אפשר לחמם מעט במיקרוגל לריכוך. מפזרים מעל אגוזי פקאן מומלחים.

7

שומרים מכוסה עד 3 ימים בטמפ’ החדר או 5 ימים במקרר. מגישים את העוגה בטמפ’ החדר.