מתכון

עוגת שוקולד חמה

קרין גורן מלמדת להכין קינוח שוקולדי קלאסי מתוק ומרשים, שמכינים במינימום השקעה

81,473 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת שוקולד חמה. צילום: דניאל לילה
עוגת שוקולד חמה. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.

3

מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת.

4

מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5

יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים 20-15 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים.

6

מחלצים את העוגות מהתבניות ומגישים מייד.

לפי אותה שיטה מכינים: פונדנט שוקולד עם הפתעת טראפל שוקולד: לפני האפייה מטביעים במרכז כל תבנית טראפל שוקולד – חלב, מריר ואפילו לבן (עדיף להטביע אותם כשהם קפואים). לאחר האפייה תתקבל לבה של שוקולד נמס. מומלץ למתחילים – גם אם חטאתם באפיית יתר, תקבלו מרכז שוקולדי נוזלי לעוגה.