החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.
3
מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת.
4
מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5
יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים 20-15 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים.
6
מחלצים את העוגות מהתבניות ומגישים מייד.
לפי אותה שיטה מכינים: פונדנט שוקולד עם הפתעת טראפל שוקולד: לפני האפייה מטביעים במרכז כל תבנית טראפל שוקולד – חלב, מריר ואפילו לבן (עדיף להטביע אותם כשהם קפואים). לאחר האפייה תתקבל לבה של שוקולד נמס. מומלץ למתחילים – גם אם חטאתם באפיית יתר, תקבלו מרכז שוקולדי נוזלי לעוגה.