הרבה שוקולד וחמאה, 10(!) ביצים שמוקצפות הרבה זמן עם סוכר ומעט קורנפלור, כל אלה מייצרים עוגה אפויה במרקם קרמי.
לתבנית פיירקס בגודל 40×27 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את העוגה:
1
ממיסים שוקולד, חמאה וחלב במיקרוגל.
2
מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית.
3
מערבלים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר במיקסר כ-2 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים קורנפלור וכשהוא נבלע, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
4
מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר בקערת מיקסר נקייה ויבשה כ-5 דקות לקצף יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד והחלמונים. יוצקים לתבנית.
5
אופים 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מצננים.
מצפים:
6
מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים על העוגה. שומרים במקרר ומגישים בטמפ' החדר.