קלאסיקה שוקולדית – תחתית פאדג’ ועליה קרם מוקה עדין. גם הכמות הנדיבה של הקרם הטעים ממש מוסיפה.
אנג’ל (בת 58 מגרמניה, עקרת בית וסבתא): "את המתכון למדתי מאחד הטבחים היותר טובים בגרמניה, אך שיניתי אותו לפי טעמי האישי. בעיני היא פשוט העוגה המנצחת."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוגה:
לקרם:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית.
מכינים את העוגה:
2
ממיסים שוקולד, חמאה ו-100 גרם (1/2 כוס) סוכר על בן מארי או במיקרוגל ומצננים מעט. מוסיפים חלמונים, קמח, רום, קקאו, קליפות תפוז ולימון ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
3
מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר כ-5 דקות לקצף יציב. מקפלים כ-1/4 מכמות הקצף לבלילת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים בתנועות קיפול את יתרת הקצף ויוצקים לתבנית.
4
אופים כ-40-35 דקות עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מצננים.
מכינים את הקרם ומצפים:
5
ממיסים שמנת מתוקה, חמאה ושוקולד על בן מארי או במיקרוגל ומערבבים היטב.
6
מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר ומבשלים 10-8 דקות עד שנוצר סירופ די סמיך. מסירים מהכיריים, מוסיפים קרם פרש וקפה ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב.
7
מצפים את העוגה בקרם. מקררים כמה שעות במקרר לפני ההגשה.
גיוון: אם אין קרם פרש אפשר להשתמש בשמנת של פעם.