מתכון

עוגת שוקולד עם שני פלפלים

הצ'ילי הגרוס והפלפל השחור רק מדגישים את טעמיו העזים של השוקולד

519 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת שוקולד עם שני פלפלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת שוקולד עם שני פלפלים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי גנאש צ'ילי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את העוגה:

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב. מוסיפים אבקת קקאו ומערבבים עד שהיא נטמעת.

3

מקציפים ביצים וסוכר כ-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת לתערובת תפוחה ובהירה.

4

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ושמנת מתוקה ומערבלים עד שהם נטמעים.

5

מוסיפים קמח, אבקת אפייה ופלפל ומקפלים לתוך התערובת עד שהיא נעשית אחידה וחלקה. יוצקים את התערובת לתבנית.

6

אופים 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים.

מכינים את הציפוי ומצפים:

7

מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים לקבלת מרקם חלק. מוסיפים צ'ילי ומערבבים. מצננים לטמפ' החדר.

8

יוצקים את הציפוי על העוגה בצורה חופשית.

9

שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים. רצוי להגיש בטמפ' החדר.