מתכון

עוגת שוקולד של הבראסרי

במקור הוגשה ב"קופי בר". כשהוקם הבראסרי, נדדה העוגה לשם, וגם במעונה החדש זכתה לתגובות חמות

10,704 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת שוקולד של הבראסרי. צילום: מיכל רביבו
עוגת שוקולד של הבראסרי. צילום: מיכל רביבו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי (גנאש):

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160-150 מעלות.

מכינים את העוגה:

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.

3

מערבלים במיקסר חלמונים עם סוכר, עד לקבלת תערובת אחידה במרקם קרמי. מוסיפים קמח ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4

מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד. מעבירים את המסה לתבנית אפייה משומנת ומרופדת בנייר אפייה.

5

אופים כ-25 דקות. העוגה צריכה להיות רוטטת במרכזה. מוציאים את העוגה מהתנור ומכסים עם מגש או צלחת גדולה עד לקירור.

מכינים את הציפוי:

6

מחממים שמנת במיקרוגל, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

7

משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת. יוצקים מעל את הציפוי, כך שיכסה את כל העוגה באופן שווה. מעבירים למקרר לכמה שעות. מקשטים בתפוזונים מסוכרים.