מתכון

עוגת שוקו-מרנג וקרם קפה

טרייפל של שוקולד, מרנג וקרם קפה. שילוב כובש של מרקמים וטעמים: הפריכות של המרנג עם הקרמיות של השוקולד

12,267 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת שוקו-מרנג וקרם קפה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
עוגת שוקו-מרנג וקרם קפה. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרנג:

לבסיסי שוקולד:

לקרם קפה:

לזיגוג (לא חובה):

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ.

מכינים את המרנג

2

מקציפים חלבונים עם סוכר כ-10 דקות לקצף חזק ומבריק. מעבירים לשקית זילוף.

מכינים את הבסיסים

3

שמים שוקולד וקקאו בקערה בינונית. יוצקים מעל מים רותחים, מחכים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה.

4

מקציפים חמאה עם סוכר במיקסר. תוך כדי הקצפה מוסיפים ביצים אחת אחת. מורידים את המהירות ומוסיפים את השוקולד תוך כדי ערבול. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח ומלח בתנועות עטיפה לקבלת תערובת אחידה.

5

מחלקים את התערובת בין שתי התבניות באופן שווה ואופים 15 דקות (אפייה חלקית). מוציאים את העוגות מהתנור, ומזלפים או מורחים עליהן את המרנג בשכבה אחידה בעדינות בעזרת כף. מחזירים לתנור ל-15 דקות. מוציאים ומצננים היטב.

מכינים את קרם הקפה

6

שמים את כל חומרי הקרם בקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב. מחלקים את התערובת לשני חלקים.

מרכיבים את העוגה

7

מורחים מחצית מכמות הקרם על עוגה אחת. מניחים מעל את העוגה השנייה ומורחים את יתרת הקרם. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות או עד להגשה.

מכינים את הזיגוג ומגישים

8

מביאים לרתיחה שמנת בקלחת. מוסיפים שוקולד וממתינים כ-4 דקות. מערבבים לתערובת אחידה ומטפטפים על העוגה. מקררים או מגישים מיד.