מתכון

עוגת שיש תפוזים וריקוטה

שילוב של עוגה בחושה עסיסית ועוגת גבינה קלאסית, שמתמזגות זו בזו בפסי השיש

8,426 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
עוגת שיש תפוזים וריקוטה. צילום: בן יוסטר, סגנון: טליה גון אסיף
עוגת שיש תפוזים וריקוטה. צילום: בן יוסטר, סגנון: טליה גון אסיף

למתכון הזה הגעתי אחרי הרבה נסיונות — בלילת הגבינה היחידה ששמרה על צורת שיש ולא שקעה לתחתית כללה גבינת ריקוטה, לכן אל תתפתו להחליף את הריקוטה באף גבינה אחרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק בחמאה, מפזרים מעט סוכר — זה יעניק לתחתית העוגה מרקם פריך ומתפצפץ — ומנערים לכיור את שאריות הסוכר.

מכינים את העוגה:

2

מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לקרם תפוח ואחיד. מוסיפים ביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבול עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים 250 גרם ריקוטה, שמנת מתוקה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז ומערבלים במהירות בינונית-איטית 3-2 דקות לקבלת תערובת אחידה. מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ומערבלים לתערובת אחידה.

3

מעבירים רבע מכמות הבלילה לקערה נפרדת, מוסיפים לה את המחצית הנותרת של גבינת הריקוטה ומערבבים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.

4

יוצקים לתבניות את התערובת הראשונה (שבה 3/4 מכמות הבלילה) ומעליה את השנייה. מערבבים קלות בעזרת סכין ליצירת דוגמת שיש.

5

אופים כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא מכוסה בפירורים. מצננים ומחלצים את העוגה מהתבנית (אם תחלצו את העוגה לפני שהיא מצטננת לטמפ' החדר היא תישבר).

מצפים:

6

מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד שמתקבלת משחה לבנה (אם המרקם סמיך, מוסיפים מעט מיץ לימון; אם הוא דליל מדי — אבקת סוכר) ומטפטפים על העוגה בעזרת כפית.