הסוד של העוגה הזאת הוא בסירופ התפוזים: מחוררים את העוגה הלוהטת בעזרת שיפוד עץ, משקים בסירופ ומניחים לו לחדור הישר למרכז.
גיוונים :
• לאחר שמאחדים את החלבונים והחלמונים מוסיפים לבלילה ¾ כוס שוקולד צ’יפס או אגוזים קלויים קצוצים.
• במקום סירופ תפוזים מצפים את העוגה בסירופ שוקולד: מערבבים 100 מ”ל שמנת מתוקה ו-100 גרם שוקולד מריר וממיסים במיקרוגל.
תבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון:
לסירופ:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים את התבנית בחמאה רכה.
מכינים את העוגה:
2
מקציפים חלבונים עם כוס סוכר כ-5 דקות לקצף יציב ונוקשה. מעבירים את הקצף לקערה לאחרת.
3
באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים חלמונים עם 1/2 כוס הסוכר הנותרת וסוכר וניל לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי ערבול איטי. מוסיפים קליפת תפוז ומערבלים קלות.
4
מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערית. מוסיפים לתערובת החלמונים מיץ תפוזים, ליקר קוואנטרו וקמח לסירוגין תוך כדי בחישה. נזהרים מערבוב יתר.
5
מקפלים פנימה את קצף החלבונים ויוצקים לתבנית.
6
אופים כ-45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים כמה דקות.
בינתיים מכינים סירופ:
7
מבשלים את כל החומרים עד שהסוכר נמס ומצננים כמה דקות.
מרטיבים את העוגה:
8
הופכים את העוגה החמימה על צלחת, מחוררים בשיפוד עץ בכמה מקומות ומשקים אותה בסירופ החמים.