מתכון

עוגת תפוזים וקמפרי

יש לה מראה שכבות מרשים וריח תפוזים נעים, אבל כשפורסים אותה מגלים שהיא ספוגה בקמפארי

30,992 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגת תפוזים וקמפארי. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
עוגת תפוזים וקמפארי. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

העוגה הזו מזכירה לי את מלכת הכיתה היפה, שחומקת ממסיבת הסיום כדי להשתכר מאחורי אולם הספורט. נוכחות האלכוהול בעוגה מורגשת במיוחד, כיוון שהוא לא עובר אפייה או בישול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה:

לקרם מוסלין:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את העוגה:

2

מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח ובקערה שנייה – מיץ תפוזים וקליפת תפוז.

3

מקציפים ביצים עם סוכר במהירות גבוהה כ-7 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ואת מיץ התפוזים ומערבלים לקבלת תערובת הומוגנית. יוצקים שמן בזרם דק עד שהוא נטמע ועוצרים את פעולת המיקסר. יוצקים את התערובת לתבנית.

4

אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

5

בינתיים מכינים קרם מוסלין: שמים בסיר חלב, תוכן מקל וניל, קליפת תפוז וסוכר ומביאים לרתיחה.

6

בינתיים טורפים בקערה מיץ תפוזים עם חלמונים. מוסיפים קורנפלור וטורפים עד שהוא נטמע.

7

כשהחלב על סף רתיחה יוצקים לסיר את תערובת התפוזים וטורפים באופן נמרץ כ-3 דקות עד שהתערובת מבעבעת קלות ומסמיכה.

8

מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד צמוד לקרם כדי שלא ייווצר קרום. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

9

מעבדים חמאה עם אבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות. מדי פעם מגרדים את דפנות המיקסר לקבלת קרם אחיד ויציב. מוסיפים בהדרגה את הקרם ששמרנו במקרר וממשיכים לערבל כדקה לקבלת קרם יציב ועמיד (יש להיזהר מערבוב יתר ש"ישבור" את החמאה).

מרכיבים את העוגה:

10

פורסים את העוגה לרוחבה ל-3 פרוסות. מרטיבים את השכבה התחתונה בשליש מכמות הקמפארי ומורחים עליה 1/3 מכמות הקרם. ממשיכים לשכבת עוגה נוספת, שגם אותה מרטיבים בקמפארי ומעליה מורחים 1/3 נוסף מכמות הקרם. בונים כך 3 קומות ומצפים בקרם שנותר את חלקה העליון של העוגה ואת צידיה. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.