מתכון לסיר פלא (תבנית טבעת גבוהה בקוטר 24 ס”מ).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית טבעת.
2
מגררים את הקליפה (החלק הכתום בלבד) מהתפוזים ושומרים בצד.
3
קולפים את התפוזים, מנקים מגרעינים ומרסקים במעבד מזון לקבלת מחית תפוזים.
4
מעבירים לקערה ומוסיפים שמן, מחצית מכמות הסוכר ושמנת מתוקה. טורפים היטב לקבלת תערובת אחידה. מקציפים ביצים עם יתרת הסוכר 7 דקות לתערובת בהירה וסמיכה ומקפלים למחית התפוזים.
5
מערבבים קמח, אינסטנט פודינג וניל, קליפת תפוז ואבקת סודה לשתייה בקערה ומקפלים לתוך תערובת התפוזים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
6
אופים 45 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
3 ציפויים לשדרוג
• קציפת מסקרפונה-תפוז: מקציפים גביע מסקרפונה עם 3 כפות אבקת סוכר וקליפה מגוררת מתפוז אחד ומצפים את העוגה כשהיא קרה לחלוטין.
• גנאש שוקולד: ממיסים 200 גרם שוקולד מריר קצוץ עם 150 מ”ל שמנת מתוקה עד שמתקבל קרם חלק. אם רוצים שהטעמים יחלחלו פנימה, יוצקים את הגנאש על העוגה כשהיא חמה; ואם מעדיפים ציפוי במראה מושלם — ממתינים שהעוגה תתקרר.
• קצפת קוקוס: מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר ומקפלים לתוכה 1/2 כוס קוקוס טחון. מצפים את העוגה כשהיא קרה.
מה עושים עם הקליפות?
סוכריות תפוזים
חולטים 1/2 ק”ג קליפות תפוזים כמה פעמים (3-2 דקות בכל פעם) בסיר גדול עם הרבה מים (מחליפים את המים פעמיים-שלוש). לאחר מכן מבשלים את הקליפות ב-1/2 ק”ג סירופ סוכר (ביחס של 1:1) במשך שעה על להבה נמוכה עד שהסירופ נספג בקליפות והן הופכות לזהובות. מאחסנים בצנצנת מעוקרת. אפשר לתבל במי זאהר.