מתכון

עוגת תפוחים, פטל ושוקולד לבן

השילוב בין המתיקות של השוקולד הלבן והתפוחים (גולדן דלישס במקרה הזה) לחמיצות העוקצנית של הפטל אחראי לקסם

10,157 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
  • עוגת תפוחים, פטל ושוקולד לבן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
    עוגת תפוחים, פטל ושוקולד לבן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
  • עוגת תפוחים, פטל ושוקולד לבן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
    עוגת תפוחים, פטל ושוקולד לבן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לקחתי את העוגה הבחושה הקבועה שלי והוספתי לה קוביות תפוחים, שוקולד לבן ופטל. יצאה עוגה עסיסית וכובשת. זאת עוגה שתשמחו שתהיה לכם בבית במהלך החג — לקפה ובכלל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

2

שמים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים שמנת חמוצה ומיץ לימון ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים קמח ומערבלים מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מוסיפים קוביות תפוחים, פטל ושוקולד לבן ומקפלים לתערובת עד שהם מתערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית בעזרת מרית ומחליקים.

4

פורסים חצאי תפוחים לפרוסות דקות מאוד אך משאירים אותן צמודות בבסיס. מניחים את חצאי התפוחים הפרוסים על תערובת העוגה כשהחלק הקמור כלפי מעלה.

5

אופים כ-60-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

6

העוגה נשמרת במקרר עד 4 ימים. רצוי להגיש בטמפ' החדר.