את המתכון לעוגה הזו – עוגה בחושה פשוטה עם כתר של תפוחים וזיגוג של חמאה וסוכר – מצאנו בבלוג mytartelette.com.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לזיגוג:
לפיזור:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה (כדי שהבלילה לא תזלוג).
מכינים את העוגה:
2
מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה. מוסיפים מלח ותבלינים (אם מתבלים בקינמון והל) ומערבבים.
3
מערבבים סוכר, וניל (אם משתמשים), חלב, שמן וביצה במטרפה בקערה נפרדת עד לקבלת מרקם אחיד.
4
מוסיפים את תערובת החלב לקמח ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
5
יוצקים לתבנית ומסדרים מעל תפוחים בצורת מניפה.
6
אופים כ-15 דקות עד שהעוגה מתחילה להתייצב.
בינתיים מכינים את הזיגוג:
7
טורפים חמאה וסוכר במזלג עד לקבלת קרם בהיר ורך. מוסיפים ביצה ותמצית וניל וטורפים עד לקבלת קרם אחיד.
מזגגים ואופים שוב:
8
מוציאים את העוגה מהתנור, מורחים עליה את הזיגוג ומפזרים שקדים. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-25 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
• מוסיפים 50 גרם צימוקים שהושרו מעט ברום לתערובת העוגה.
• מוסיפים 50 גרם מרציפן מפורר לתערובת העוגה.