אחד ממאכלי הרחוב החביבים על המכסיקנים. החומרים זמינים ופשוטים, אך מחית הצ’יפוטלה המעושנים נותנת את הקיק. לתבשיל משביע במיוחד מוסיפים קוביות תפוחי אדמה מבושלים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה ציר עוף או מים בסיר בינוני. מוסיפים חזה עוף ומבשלים 10 דקות. מסננים (שומרים כוס מנוזלי הבישול), מצננים ומפוררים את העוף לשערות דקיקות בעזרת מזלג.
2
מחממים מחבת עם שמן זית ומאדים בצל, עגבניות קצוצות ושום כדקה עד שעולה ריח השום.
3
מוסיפים כוס מנוזלי הבישול של העוף, מחית צ’יפוטלה, עגבניות מרוסקות, עלה דפנה ומלח. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות עד שמסמיך. מסלקים את עלה הדפנה. מתבלים במעט מיץ ליים או לימון לפי הטעם.
4
מוסיפים את העוף המפורר ואת תפוחי האדמה (אם רוצים) ומבשלים כמה דקות עד שהרוטב נספג בעוף ועוטף אותו.
גיוון: אם אין מיץ ליים אפשר להחליף ב-1 כף מיץ לימון סחוט טרי.