מתכון

עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה

עוף מוקפץ עם ירוקים בסויה הוא מתכון מנצח. כאן השתמשנו בשעועית, אבל אפשר גם בכרוב ניצנים, ברוקולי או אספרגוס

70,395 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

חולטים שעועית במים רותחים במשך 5 דקות, מסננים ומעבירים למי קרח.

2

מתבלים את העוף במלח ופלפל ומצפים בקמח.

3

מחממים ווק ומוסיפים שמן שומשום. כשהשמן חם, מוסיפים בצל ירוק, שום וג'ינג'ר ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח.

4

מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים 3-2 דקות עד שהן מלבינות.

5

מוסיפים את השעועית, סויה, טריאקי ושומשום ומקפיצים יחד 3 דקות.

6

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים קשיו, שומשום וכוסברה ומגישים.