מחית קארי הגרסה הביתית
לקארי ביתי יש איכויות שהקנוי לא יכול לשחזר: ארומות מודגשות ופתוחות, טעמים עזים וטריות שמשדרגת כל מאכל. החיסרון: הוא מחזיק מעמד פחות זמן (עד שבוע) ודורש קצת עבודה. המתכון הזה יפיק קארי אדום – לקארי ירוק או למסאמאן ראו גיוונים.
- קולים 1 כפית זרעי כוסברה עם חצי כפית פלפל לבן במחבת חמה ויבשה דקה-שתיים רק עד שעולה ניחוח. מעבירים לכלי קר לעצירת הקלייה ומצננים.
- מרסקים 3 פלפלים אדומים חריפים,3 בצלי שאלוטס,3 שיני שום קלופות, 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר וקליפת ליים במעבד מזון. מוסיפים 1 כף פפריקה,1 כפית מחית שרימפס תאילנדית או רוטב דגים תאילנדי (נאם פלא) וטוחנים בפולסים לקבלת מחית.
- מעבירים לצנצנת, יוצקים כף שמן ושומרים במקרר עד שבוע.
גיוונים:
- לקארי ירוק: משתמשים בפלפלים ירוקים ומוסיפים עלים מצרור כוסברה.
- לקארי מסאמאן: מוסיפים כפית זרעי כמון, 1/2 כפית כורכום ומעט קינמון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה (סוטאז'). מוסיפים מחית קארי, 2 כפות נוזל קוקוס, בצל ושום ומערבבים דקה עד שנוזל הקוקוס נטמע במחית ועולה ניחוח עדין של שום ובצל.
2
מוסיפים שוקי עוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 10 דקות מכל הצדדים עד שהשוקיים מזהיבות היטב.
3
מוסיפים פלפלים, כורכום, תפוחי אדמה, את יתרת נוזל הקוקוס, ציר וגרגרי חומוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 45 דקות עד שהעוף עשוי והרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.
4
מגישים עם אורז.