מתכון

עיג'ה-פיצה

מטגנים בבוקר במחבת ענקית, חותכים למשולשים ומגישים על קרטונים ממש כמו פיצה

22,709 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עיג'ה פיצה של שי לי ליפא. צילום דניאל לילה, סגנון: אוריה גבע
עיג'ה פיצה של שי לי ליפא. צילום דניאל לילה, סגנון: אוריה גבע

חביתת ירק מועשרת בבשר, שהיא ארוחה שלמה. היתרון שלה הוא בכך שהיא טעימה גם כמה שעות אחרי הטיגון ובטמפרטורת החדר. מטגנים בבוקר במחבת ענקית, חותכים למשולשים ומגישים על קרטונים ממש כמו פיצה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

מוציאים את הבשר הטחון מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.

2

טורפים ביצים בקערה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

3

משמנים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. יוצקים את התערובת ומטגנים כ-5 דקות עד ששולי העיג'ה מתייצבים.

4

מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את העיג'ה. מחזירים את העיג'ה למחבת כשצידה הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים 4-3 דקות.